Magia laptelui de măgăriță

Recunoscut pe scară largă pentru calitățile sale exceptionale, laptele de măgăriță este un ingredient natural cu proprietăți revitalizante si regenerante pentru piele. Cleopatra, regina Egiptului, a fost prima care a pus in evidență virtuțile laptelui de măgăriță. Acesta îi menținea pielea tânără și catifelată făcând baie în lapte de măgăriță. De-a lungul secolelor și alte femei au adoptat rețeta de înfrumusețare a Cleopatrei.

milk

Laptele de măgăriţă este similar cu laptele matern uman, în sensul că este relativ sărac în proteine si grăsimi, dar bogat în lactoză. Cazeina datorită proteinelor din zer este intermediara între laptele matern si laptele de vacă. Compozitia brută de lapte diferă de stadiul lactatiei mamei, cenușa si continutul de proteine indică o tendintă de scădere, dar pH-ul, procentul de proteine din zer, si continutul de aminoacizi răman identici.

Analiza biochimică a laptelui măgariţă ne permite de a determina rolul său precis in produse dermatologice.

Laptele de măgăriţă contine o cantitate incredibilă de acizi grasi, vitaminele A, B1, B2, B6, C, D si E, minerale si proteine, care ajută pielea să devină fină si mătăsoasă.

Datorită aceastei compozitii, laptele de măgăriţă este extrem de eficient împotriva pielii uscate şi a ridurilor: este un tensor natural, capabil de a preveni îmbătrânirea pielii si, de asemenea de a o regenera.

Secretul frumuseţii stă în laptele de măgăriţă. Aşa spun cercetătorii italieni care au descoperit că acest lapte este bun şi pentru ten, şi pentru inimă, şi în caz de anemie.

Ca şi cum n-ar fi fost de ajuns, acestia sustin ca ajută şi la menţinerea unei siluete de invidiat.

Se ştie că laptele de măgăriţă conţine cantităţi mari de calciu şi omega 3 şi poate fi mai bun pentru inimă decât alte tipuri de lapte.

Laptele de măgăriţă hidratează şi regenerează foarte bine pielea, bogat in vitamine, minerale si oligoelemente, este perfect pentru procesul de anti-îmbătrânire.

Lapte de măgăriţă are un impact puternic asupra revitalizarii întregului organism. Este foarte eficient pentru îndepărtarea problemelor de piele, precum si pentru stimularea sistemului imunitar, pentru recuperare si împotriva oboselii cronice.

Ingredientele sale sunt deosebit de utile pentru sportivi, femei însărcinate, copii si pentru persoanele care suferă de astm.

Laptele de măgăriţă regenerează flora intestinului. Este ca si laptele matern, usor de digerat pentru corpul uman.

Desi contine jumatate mai putine grăsimi decât laptele de vacă, contine o cantitate semnificativă de ingrediente nutritive, este bogat în vitaminele C, B și D12. Este deosebit de bogat în imunoglobuline care fac o băutură perfectă pentru prevenirea si combaterea virusurilor si agresorilor bacteriologici care de multe ori apar în timpul iernii, cum ar fi răcelile, bronsita, etc.

Laptele de măgăriţă poate fi băut fără a avea nevoie de pasteurizare, deoarece, spre deosebire de laptele de vacă, lapte de măgăriţă nu contine nici bacterii, este mai alb si mai usor de digerat decât laptele de vacă si are un continut mai mic de grăsime.

Laptele de măgăriţă contine doar 0,6 g de grăsimi în 100 g de lapte proaspăt, care este mult mai mică în comparatie cu raportul de lapte de vacă, care contine aproximativ 3.7g. Ceea ce face o diferentă semnificativă în ceea ce priveste laptele de vaca este continutul de proteine. Continutul de proteină ​​medie este de 1.72g si se caracterizează printr-un procent mic de cazeină.

Laptele de măgăriţă este deosebit de bun pentru următoarele categorii:

 • copiii alergici la proteinele care pot fi găsite în tipurile traditionale de lapte (de capră, vacă, etc)
 • copii, în general, pentru că stimuleaza cresterea
 • populatia mai în vârstă cu probleme de osteoporoză si de inima
 • cei care prefera alimente si cosmetice sănătoase si naturale
 • persoanele care sufera de astm
 • persoanele cu imunitate scazuta
 • femei insarcinate

 

Omega 3, Omega 6 din laptele de măgăriţă

Acizii grasi au fost calificaţi drept esentiali, deoarece corpul ii produce în cantităti mici, astfel cantitatea necesară trebuie să fie furnizată din alimentele de zi cu zi sub forma de înlocuire adecvată.

Acidul linoleic (omega 6) si linolenic (omega 3) sunt prezenti într-o mare măsură (8,15% si 6,32% din totalul acizilor grasi). Prezenta semi-acizilor grasi saturati face laptele de măgăriţă superior în ceea ce priveste laptele de vacă (numai 2,9% cantitatea de acizi grasi în total), ceea ce il face similar cu laptele matern (11,3 de acizi grasi în total).

Acizii grasi esentiali au o mare influentă asupra dezvoltării creierului si a retinei.

Omega 3 joacă un rol vital în protejarea inimii, deoarece participă la corectarea functionării sistemului cardiovascular, el ajuta în tratamentul trombozei, reglementează ritmul inimii si previne bolile de inima. Unele studii recente arată că acizii grasi pot fi de ajutor în combaterea cauzelor bolii Alzheimer si unele tipuri rare de cancer.

Omega 6 sunt foarte importante si necesare in compozitie cosmeticelor de calitate.

mb

Laptele de măgăriţă contine un număr mare de vitamine:

Vitamina A – cruciala pentru redresarea membranei celulelor, faciliteaza regenerarea pielii, scăderea simultana a efectelor de imbatranire a pielii.

Vitamina B2 – lipsa ei poate cauza rani pe piele si ale mucoase, astfel încât prezenta acestei vitamine în lapte imbunatateste imunitatea prin activitatea sa biologică

Vitamina C – are rol antioxidant si este la cerere, în produsele cosmetice; încetineste procesul de îmbătrânire si accelerează mecanismele de recuperare.

Vitamina E este binecunoscuta ca esentială si antioxidant, deoarece incetineste imbatranirea pielii si asigura stabilitatea structurii celulei, fiind si un conservant natural.

Sărurile minerale din laptele de măgarita ajuta la purificarea pielii. Ele eliberaza pielea de celulele moarte, lăsând astfel loc pentru celule care traiesc pe suprafata pielii. Acest lapte are, de asemenea, implicatii in dezvoltarea celulelor. Acesta contine o cantitate mare de lipide, care prevăd hrana pielii. Acizii grași esențiali omega 6, sunt de ajutor pielii in a absorbi vitaminele într-un mod mai eficient. Ele creaza elasticitatea pielii si asigura prevenirea bolilor de piele cum ar fi eczeme si psoriazis.

Laptele de măgarita a fost secretul vietii lungi a unei familii din Equador. Longevitatea celei mai bătrâne femei din lume Maria Esther de Capovilla din Equador a fost salutata de către nutritionisti. Maria de Capovilla a murit la vârsta de 116, iar consumul de lapte de magarita a fonst considerat unul din motivele longevitatii acestei femei devenita celebra.

Productia de lapte de măgarita este foarte rară în Europa.

Domnul Olivier Denys din Belgia este considerat cel mai productiv european in domeniul laptelui de măgarita, care produce 2000-3000 de litri de lapte pe an. Jumătate din productie merge în fabricarea produselor cosmetice, restul merge în consum fără a fi nevoie de pasteurizare. Nu este nevoie pentru asta, spune Denys, spre deosebire de laptele de vacă, lapte de măgarita nu contine nici o bacterie.

Domnul Denys a descris laptele ca fiind mai alb si mai usor decât cel de vacă, cu un continut de grăsime mai mic.

Laptele de măgăriţă contine vitamine (A, B1, B2, B6, D, C, E), minerale, oligoelemente (calciu, magneziu, fosfor, sodiu, fier, zinc …) si imunoglobuline implicate în raspunsul imun. Datorită compozitiei sale bogate, este un hidratant excelent, care este foarte eficient ca un tratament anti-age. De asemenea, pielea sensibila, care are o reactie alergică la îngrijire tolereaza mult mai usor crema cu lapte de măgăriţă.

 

Laptele este regenerativ pentru piele din cauza unor niveluri ridicate de proteine, fosfolipide si ceramide, care, îi conferă acesteia calmare si proprietati de restructurare.

Astăzi, beneficiile laptelui de măgăriță le regăsim în cosmeticele bio Cosmo Naturel si Laboratoire Gravier, produse în Franta din 1975, care sunt certificate bio de către Nature&Progres, cel mai exigent institut de certificare a produselor bio.

 

  , , ,


One thought on “Magia laptelui de măgăriță

 1. Dintre toate studiile pe care le-am facut cu privire la ingredientele bio, cel mai mult m-a frapat laptele de magarita. Atatea proprietati pt piele, dar si pt intreg organismul m-au lasat cu gura cascata. Am inceput sa folosesc produse cosmetice cu lapte de magarita (crema de zi, samponul si gelul de dus de la Gravier) si uimirea mea a continuat. Sunt cu adevarat foarte placute pe piele, usor absorbite si hidratante.
  Laptele de magarita a fost o provocare pt mine, m-au intrigat informatiile pe care le-am descoperit pt realizarea articolului si am vrut sa vad daca este asa de special acest lapte.
  Cei de la Laboratoire Gravier din Franta au castigat un brevet pt realizarea unei game de produse cosmetice pt fata pe baza de lapte de magarita FARA CONSERVANTI, folosind TEHNOLOGIA UHT. Iar acest lucru m-a convins sa incerc toata gama noua de produse si sa ma conving personal de calitatea lor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *